Club

Go

Wild

Cursus

Toernooi

Activiteiten

CompetitieGa direct naar...


Steenen Kruis
Toernooi 2021

AFGELAST


Winter-competitie 2020/21

overzicht en tussenstand


Go in 't wild

Vrijwel iedere zaterdag


Foto's

GCS foto-albums


Facebook

GCS Facebook pagina


Winter-competitie 2020/21

Gedurende de wintermaanden 2020/21 strijden een aantal GCS-leden om de felbegeerde Go Club Salland Lockdown Bokaal. In de vorm van een halve competitie met voorgift speelt iedereen éénmaal tegen elkaar, en uiteindelijk komt de speler met de meest gewonnen partijen als winnaar uit de bus.

LET OP
In verband met de COVID-19 uitbraak worden de partijen van onze winter-competitie online gespeeld. Dit betekent ook dat er geen wekelijkse indeling is; spelers maken onderling afspraken wanneer ze hun partijen spelen, met een streef-tempo van één partij per week. Wekelijks wordt de tussenstand op deze pagina gepubliceerd.

Eindstand (28-02-2021)

nrnaamsterktescore
1Joost van Ulsen2 kyu22
2Dieter Schoonackers6 kyu20
3Gerard Bouwman2 kyu16
-Gerard Slooven7 kyu16
5Caroline Reyneveld21 kyu12
-Wim Moll2 kyu12
7Jim Smit10 kyu10
8Hans Huisman9 kyu8
9King Wullur20 kyu6
10Karin Stronkhorst20 kyu4
-Klaas van Smeden20 kyu4
12Bart Gerritsen25 kyu0

Partij-resultaten

Klik hier voor uitgebreid overzicht van de tussenstand.
Klik hier voor een overzicht van de gespeelde partijen.

Reglement

Speelschema
Elke speler speelt in principe één partij per week. Datum en tijdstip van de partij wordt door de spelers onderling bepaald. Alle partijen worden op OGS gespeeld. Competitieleiding: Gerard Slooven.

Spelvorm
Partijen worden gespeeld op een 19x19 bord.
Komi en voorgift volgens Proper Handicap voorgifttabel.
Tijdsindeling is 60 minuten per speler, gevolgd door byo-yomi van 15 zetten in 5 minuten.

Competitievorm
Deze keer spelen we een zogenaamde halve competitie. Dit betekent dat ieder 1x speelt tegen de andere deelnemers in de competitie. De startspeelsterkte (in kyu) is vrij te kiezen, maar wel zo dicht mogelijk bij de echte speelsterkte, en niet lager (zwakker) dan de EGF-rating die je bij aanvang van de competitie hebt. De speelsterkte wordt niet tussentijds aangepast; iedere speler behoudt tijdens de competitie dezelfde speelsterkte. Een winstpartij levert 2 punten op, jigo 1 punt en verlies 0 punten. De stand wordt bepaald door het aantal behaalde punten; ieder start met 0 punten. De winnaar is degene met de meeste punten.

Tussenstand en prijsuitreiking
De tussenstand wordt op deze pagina bijgehouden. Om dit te kunnen doen, moet de uitkomst van een gespeelde partij aan de competitie-leider worden doorgegeven. Hij zorgt vervolgens dat de tussenstand wordt gepubliceerd.
Als alle partijen zijn gespeeld, zal de winnaar de Go Club Salland Lockdown Bokaal ontvangen. De vorm van de ceremonie hangt af van de op dat moment geldende maatregelen.