Club

Go

Wild

Cursus

Toernooi

Activiteiten

Competitie

Kalender


Speelavonden

Bekijk de kalender


Steenen Kruis
Toernooi 2018

informatie en aanmelden


Go in 't wild

Vrijwel iedere zaterdag
(meer...)


Foto's

Bekijk onze
foto-albums


Facebook

Bekijk onze
Facebook pagina


Steenen Kruis Toernooi 2018

Op zondag 25 februari 2018 wordt het jaarlijks terugkerende Steenen Kruis Toernooi gehouden. Dit jaar wordt het toernooi voor de zevende maal georganiseerd.

Informatie
5 rondes, 30 minuten denktijd, geen byo yomi, gereduceerde voorgift
10:00 uur - zaal open (inschrijven mogelijk tot 10:45 uur)
11:00 uur - aanvang eerste partij
17:00 uur - prijsuitreiking

Lokatie
Uitspanning De Lepelaar, Boxbergerweg 31, 8121 PS Eikelhof, Gemeente Olst

Inschrijven
Per mail aan Gerard Slooven (gerard@slooven.net) onder vermelding van naam, vereniging en sterkte.
Het inschrijfgeld (€10,- incl. lunch) kan op de dag zelf contant betaald worden.

Promotie
De officiele poster ter aankondiging van het toernooi vind je hier.
Voor vragen over het toernooi kun je contact opnemen met Gerard Slooven.
(tel: 06 81 466 588, mail: gerard@slooven.net)

Lijst van deelnemers (bijgewerkt tot 19 februari 2018)
01Herman HiddemaGroningen4 dan
02Cliff HuangEindhoven4 dan
03Rudi VerhagenEnschede4 dan
04Gelmer BouwmanDelft3 dan
05Hennie Groot LipmanNijmegen1 dan
06Jan van LoenenApeldoorn1 dan
07Rob van den BornApeldoorn1 kyu
08Dinand ten Damme---1 kyu
09Wim MollSalland2 kyu
10Gerard BouwmanSalland3 kyu
11Ivo TonkesGroningen3 kyu
12Joost van UlsenSalland3 kyu
13Henk DraaismaVenlo4 kyu
14Erik BrummelkampNijmegen5 kyu
15Ton Sloof---6 kyu
16Marc BoddeSalland7 kyu
17Jan DerksenGroningen7 kyu
18Huub ReuverEnschede7 kyu
19Martin VeldhuisZwolle8 kyu
20Niels van den Hork---9 kyu
21Hans HuismanSalland10 kyu
22Gerard SloovenSalland10 kyu
23Sandra VosGroningen13 kyu
24Klaas WijnsmaSalland13 kyu


Steenen Kruis Toernooi 2017

Verslag
3 winnaars op 1 toernooi!
Op zondag 26 februari 2017 was het weer zo ver: het jaarlijkse Steenen Kruis Toernooi van Go Club Salland.
In de altijd gezellige en gastvrije uitspanning “De Lepelaar” in Olst kwamen dit jaar maar liefst 40 (nieuw record!) enthousiaste deelnemers samen om vijf partijen Go te spelen. Sommigen waren er voor het eerst, anderen voor alweer de 6e keer. Hierdoor was de zaal bijna te klein, maar gelukkig was er uitloop mogelijk naar de eetzaal ernaast. Om even aan dit strijdtoneel te kunnen ontsnappen was er ook gezorgd voor een schommel, wip en zandbak voor wie dat even nodig had. Hier werd dan ook met dankbaarheid gebruik van gemaakt.
Buiten stond een ezel rustig toe te kijken - binnen werd volop gestreden om winst. De klok speelde hierbij een belangrijke rol: slechts 30 minuten bedenktijd en tot overmaat van ramp geen seconde byo-yomi. Omdat dit de mogelijkheid op verlies door tijd aardig laat toenemen, ging er dit jaar een speciale prijs (een prachtige Go-kalender) naar één van de spelers die op tijd verloor...
Maar er waren meer prijzen te verdelen: de best presterende speler in de groep 10-20 kyu, René van den Berg, ging met een dinerbon van restaurant FJ naar huis. FJ is het eetcafé aan de Deventer Brink waar Go Club Salland nogal eens op zaterdagmiddag is te vinden. Het verrassingspakket van spellenwinkel Koning Willem ging met Sandra Vos naar Groningen. Kleine geldprijzen waren er voor Huub Reuver, Bucco van den Berg en Dorus Peelen: zij wonnen allemaal 4 van de 5 partijen - een mooi resultaat!
En dan was er natuurlijk ook nog de toernooiwinnaar. Maar wacht... stond er in de titel niet '3 winnaars'? Dat klopt! Herman Hiddema, Gelmer Bouwman en Rudi Verhagen eindigden alledrie bovenaan de lijst. Ai! Dan eerst maar eens kijken hoe ze tegen elkaar speelden. En zie daar: Herman won van Gelmer, Gelmer won van Rudi en Rudi won weer van Herman. Een soort van Escheriaanse uitslag. Weerstandspunten bekijken dan maar? Wederom ai: ze hadden ook nog eens alledrie precies evenveel weerstandspunten (SOS). Alsof het van tevoren afgesproken was… Goed - dan is het theoretisch mogelijk om de winnaar te bepalen op basis van SOSOS (opgeteld de sterkte van de tegenstanders van de tegenstanders), en in dat geval had Rudi een nét iets gunstiger indeling gekregen. Maar de wedstrijdleiding stelde (in overleg met de aanwezige leden van de kwalificatiecommissie) een fraaie oplossing voor: 3 winnaars voor 1 toernooi. En zo kon het gebeuren dat Herman Hiddema, Gelmer Bouwman én Rudi Verhagen alledrie met een hoofdprijs naar huis gingen.
Maar de échte hoofdprijs ging naar het toernooi zelf: Go Club Salland kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, en hoopt volgend jaar iedereen weer welkom te kunnen heten. Kon u er niet bij zijn dit jaar? Niet getreurd: volgend jaar organiseren we de zevende editie!

Een ongekend hoge opkomst zorgde voor een volle zaal

Maar liefst drie winnaars dit jaar!
(vlnr: Rudi Verhagen, Gelmer Bouwman en Herman Hiddema)

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Rudi Verhagen, Gelmer Bouwman en Herman Hiddema.
De volledige uitslag van het toernooi vindt u hier.

Foto's
Bekijk hier de foto's die gedurende dit toernooi zijn gemaakt.


Steenen Kruis Toernooi 2016

Verslag
Op zondag 28 februari 2016 werd het jaarlijks terugkerende Steenen Kruis Toernooi gehouden. Een speciale gelegenheid dit jaar omdat het de vijfde editie van het toernooi was. Onder de subtitel "Boek en Koek lustrum-editie" hadden we onze uiterste best gedaan er iets speciaals van te maken.
De dag begon al bijzonder toen Wim Moll, geheel onwetend, naar voren werd geroepen en officieel de titel "erelid" kreeg toebedeeld.
Dit om ook formeel duidelijk te maken dat hij aan de wieg van Go Club Salland en het Steenen Kruis Toernooi heeft gestaan.
Het aantal deelnemers brak ook dit jaar weer een record. Ondanks een aantal last-minute afzeggingen en enige uitval door ziekte en ongemak kwam het deelnemersveld uit op 37. Spelers vanuit het hele land kwamen bijeen in De Lepelaar te Olst om hun krachten te meten in goede sfeer en harmonie. Er was een mooie verdeling over de verschillende speelsterktes zodat er voor iedereen mooie partijen te spelen waren.
Om het feestelijke karakter van het lustrum te benadrukken werd er op het eerste bord gespeeld met bijzonder materiaal - een hoge goban en stenen van schelp en leisteen. Een enkele speler toonde zoveel respect voor dit materiaal dat er in officiele diamanthouding achter het bord werd plaatsgenomen.
Winnaar dit jaar was Rudi Verhagen, die deze felbegeerde titel al driemaal eerder in de wacht sleepte. Vorig jaar moest hij die eer afstaan aan Gelmer Bouwman, dit dit jaar op de vierde plaats eindigde. De op papier sterkste speler (Koen Pomstra) moest ook zijn meerdere in Rudi erkennen en genoegen nemen met een tweede plaats.
We hadden een mooie verzameling prijzen dit jaar. Naast de gebruikelijke geldprijzen voor eerste en tweede plaats, was er een kleine geldprijs voor alle spelers die 4 partijen uit 5 hadden gewonnen, een prachtig go-boek voor de derde geplaatste en de hoogst geeindigde kyu speler, en tot slot als aanmoedigingsprijs een vrolijk spellenpakket voor de laatst geeindigde deelnemer. Al deze prijzen werden mogelijk gemaakt door onze sponsoren.
Maar het hoogtepunt van de prijzenpot (en misschien wel de hele dag) was toch de Deventer Koek waarmee iedere deelnemer naar huis ging...
Go Club Salland kijkt terug op een zeer geslaagd lustrum-toernooi, en bedankt organisatie, sponsoren en deelnemers die er voor gezorgd hebben dat dit een onvergetelijke dag werd! Allemaal graag tot volgend jaar!!!

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Rudi Verhagen.
De volledige uitslag van het toernooi vindt u hier.

Foto's
Bekijk hier de foto's die gedurende dit toernooi zijn gemaakt.


Steenen Kruis Toernooi 2015

Verslag
Op zondag 22 februari vond in De Lepelaar te Olst alweer de vierde editie van het Steenen Kruis Toernooi plaats, georganiseerd door Go Club Salland.
Het toernooi is vernoemd naar een gedenkteken in een nabij gelegen weiland, waar al in de Middeleeuwen een gevecht op leven en dood plaatsvond tussen een krijger uit Gelre en een heks uit Oversticht. De heks won, maar alleen omdat zij vals speelde. Gelukkig was dit niet van toepassing op de bijna dertig deelnemers die dit jaar naar Olst kwamen. Voor ons toernooi is dit aantal wederom een record, dat wij uiteraard bij volgende edities minstens hopen te evenaren.
Het toernooi wordt inmiddels gekenmerkt door een gemoedelijke sfeer én een serieuze strijd. Deze strijd ging over vijf ronden met steeds een half uur bedenktijd per persoon. Zonder byo yomi, want dat houdt de vaart er lekker in en de zenuwen goed gespannen. Gelukkig zorgden de informele sfeer en heerlijke lunch dan weer voor de nodige ontspanning.
Rudi Verhagen uit Enschede, ongeslagen winnaar de afgelopen drie jaar, moest ditmaal genoegen nemen met de tweede plaats: de overwinning ging heel verrassend naar Gelmer Bouwman, een aanstormend talent uit Delft.
Volgend jaar zal het toernooi zijn eerste lustrum vieren: we zullen er alles aan doen om er dan wederom een sportieve en gedenkwaardige dag van te maken. Een toernooi als dit kan uiteraard alleen bestaan bij de gratie van enthousiaste deelnemers. Houd dus de toernooi-agenda in de gaten en doe volgens jaar weer (of ook) mee!

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Gelmer Bouwman.
De volledige uitslag van het toernooi vindt u hier.

Foto's
Bekijk hier de foto's die gedurende dit toernooi zijn gemaakt.


Steenen Kruis Toernooi 2014

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Rudi Verhagen.
De volledige uitslag van het toernooi vindt u hier.

Foto's
Bekijk hier de foto's die gedurende dit toernooi zijn gemaakt.


Steenen Kruis Toernooi 2013

Uitslag
Het toernooi werd gewonnen door Rudi Verhagen.
De volledige uitslag van het toernooi vindt u hier.

Foto's
Bekijk hier de foto's die gedurende dit toernooi zijn gemaakt.