Club

Go

Wild

Cursus

Toernooi

Activiteiten

CompetitieGa direct naar...


Facebook

GCS Facebook pagina


Boeken

GCS boekenlijst


Zomersimultaan 2022

Op donderdag 30 juni 2022 organiseerde GCS weer een simultaan tegen Rudi Verhagen. We speelden voor de tweede keer in wijkcentrum De Driehoek te Deventer, inmiddels onze vaste speellokatie. Er werden dit jaar maar liefst 10 partijen gespeeld, waarvan Rudi er niet minder dan 9 wist te winnen; van alle uitgedaagde GCS-ers wist alleen Klaas Wijnsma een gewonnen partij binnen te slepen.

Rudi Verhagen was dit jaar goed in vorm en verloor slechts één partij

Voorjaarscompetitie 2022

Van eind april tot en met begin juni 2020 speelden we weer een voorjaarscompetitie. Het was qua tijd niet mogelijk om alle 12 spelers tegen elkaar te laten spelen. Daarom werden deelnemers verdeeld in twee gelijk groepen. Binnen elke groep kon men strijden voor de eerste plek. In groep A eindigen Hans en Dieter op een gedeelde eerste plek. Ook Manuel en Klaas W. deelden een dezelfde eindscore.
Hans en Dieter hebben een 9x9 tussenronde gespeeld om te kunnen bepalen wie de eerste plek kreeg binnen groep A. Klaas W. liet het helaas afweten bij de tussenronde waardoor Manuel op de 4e plek kwam.

Uitslag groep A
01 - Dieter
02 - Hans
03 - Karin
04 - Manuel
05 - Klaas W.
06 - Joost

Uitslag groep B
01 - Otto
02 - Gerard S.
03 - Klaas v.S.
04 - Jan
05 - Wim
Afgemeld: Jim, Wim

In de finale ronden gingen de speler 1 tegen elkaar, zo ook de spelers 2, enz.

Einduitslag
01 - Otto
02 - Dieter
03 - Gerard S.
04 - Hans
05 - Karin
06 - Klaas v. S.
07 - Manuel
08 - Jan
09 - Joost
Afgemeld en gediskwalificeerd: Klaas W.

Salland tegen de Overkant 2021

Na een jaar overgeslagen te hebben, was er op 6 oktober weer een sportieve en gezellige ontmoeting met de club uit Apeldoorn. Zes partijen, zes kansen. Waren we in staat om die kansen te benutten?

Karin mocht een partij gelijk op tegen Alie. Alie speelt altijd erg snel, maar Karin liet zich daar niet in meeslepen, ze speelde rustig goede zetten. Er ontstonden voor beide spelers enorm grote gebieden, twee voor Karin en een voor Alie, heel moeilijk te tellen. De partij eindigde als eerste op de avond, na circa drie kwartier, met een overtuigende winst voor Karin. Kans benut!

Dieter mocht tegen Kees, en kreeg zes stenen voorgift. Dat leek niet al te moeilijk voor Dieter, maar Kees is een geroutineerde speler en haalde steeds meer in. Uiteindelijk won hij met een halve punt!

Otto werd ingedeeld tegen Martin. Dit was de enige andere gelijk-op-partij van de avond. Otto speelde sterk en ving diverse stenen, sliertjes en groepjes. Een rijke oogst, die dan ook resulteerde in een goede overwinning! 2-1 tussenstand.

Gerard Lukas speelde tegen Bert, van beide clubs de sterkste spelers van de avond. Gerard kreeg twee stenen voorgift, wat niet genoeg hielp. Hij verloor al snel een groep van twaalf stenen, kreeg nog kansen van Bert, kon een verloren groep terughalen, maar Bert kreeg te veel punten in het centrum. Een stevige winst voor Bert. 2-2 tussenstand.

Klaas speelde tegen Steven met zes stenen voorgift. Zoals Klaas zei: “Een enorme matpartij, waarbij we voortdurend elkaars groepjes probeerden te vangen.” Steven slaagde er echter in een verloren groep weer tot leven te wekken, waarna de winst naar Steven ging. Voor Klaas was het een partij die opnieuw duidelijk maakte waarom hij go speelt. Dus ondanks verlies toch winstgevend inzicht. 3-2 tussenstand.

Hans en Tinie hielden het erg lang vol. Tinie kreeg negen stenen voorgift en veel bedenktijd: ze hadden afgesproken om de klok niet te gebruiken. Hans haalde veel punten tussen al die zwarte overmacht, maar het was niet genoeg. Tinie won met tien punten.

Eindstand 4-2 in het voordeel van Apeldoorn. Het was een gezellige en leerzame avond en we zien uit naar een volgende ontmoeting.

Het was goed elkaar weer te zien tijdens de traditionele uitwisselingsavond

Zomersimultaan 2021

Op 23 september 2021 organiseerde GCS weer een simultaan tegen Rudi Verhagen, ditmaal in wijkcentrum De Driehoek te Deventer. Er werden zeven partijen gespeeld, waarvan Rudi er drie won. Dat betekende ook dat er vier GCS-leden met een trots gevoel naar huis gingen: zij hadden gewonnen van een dan-speler.

Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn.

Rudi Verhagen liep ook dit jaar heel wat af van bord naar bord

13x13 Rengo Toernooi 2021

Volgend op de wintercompetitie is een competitie voor paren gehouden. Spelen op de On-line Go Server (OGS) en praten, voorzover toegestaan, via Discord. En dat alles onder leiding van toernooileider Otto. Van maart tot en met mei 2021 werden door twaalf spelers, die dus zes teams vormden, vijftien partijen gespeeld. Een unicum voor de club.
Het team Klaki (Klaas Wijnsma en King Wullur) heeft gewonnen. Als geslaagd paar hebben ze een bijpassende prijs ontvangen, een rengo peper-en-zoutstel. De uitreiking moest natuurlijk in kleine kring. Maar door het maken van een podcast konden alle clubleden de uitreiking meebeleven.
Het toernooi is geslaagd en rengo zal een vaste plek krijgen binnen onze club. Onze online kennis en onze go-kennis is toegenomen. Mede door de online winter-competitie hebben we ons sociaal contact in stand kunnen houden.
De deelnemers vinden onderhand hun weg in Discord en op OGS. Om circa 15 mensen tegelijkertijd, met onbekende software, online te krijgen was een uitdaging. Het merendeel was al enigszins thuis op OGS. Dus dat moest de speelplek worden. Discord wordt nu regelmatig gebruikt bij online toernooien. Dat was een goede reden om onze clubleden daarmee bekend te maken. En dan was het nog even broeden op hoe rengo te spelen op OGS. En waarachtig het is allemaal gelukt. De spelers hadden gelukkig veel geduld met de techniek. Een enkele partij is overgespeeld.
Met z’n vieren online een 13x13 partij spelen is heel leuk.
Bijna elk team bestond uit een ervaren en een minder ervaren speler. Voor een ervaren speler is het wachten op de zet van zijn teamgenoot regelmatig even spannend als een zet van een tegenspeler. En de minder ervaren speler hoopt maar dat hij speelt wat zijn teamgenoot verwacht. Maar dat is ook afhankelijk van de sterkere speler zelf. Die moet duidelijke zetten zien te vinden, zodat zijn teamgenoot snapt wat er gebeurt.
Na elke partij vond er een review plaats. Dat blijkt een groot voordeel van online spelen. De één ontvangt direct feedback, de ander kan zijn kennis delen en een derde kan nog wat vragen stellen. Daarmee wordt zo’n avond meer dan alleen een partijtje spelen. Het is heel frustrerend om niet te weten hoe je het beter had kunnen doen. Nou, dat hebben de spelers mooi opgelost :-)
Onderhand krijgen we wat meer inzicht in 13x13 partijen. Er moet meer op gebied gespeeld worden dan bij 19x19. Het middengebied is kleiner, dus invloed heeft minder waarde. Een basis joseki waarbij je normaal gesproken de buitenkant van een hoek krijgt zijn we niet zo tevreden meer mee. Bij de finale-partij werd er meerdere keren binnengevallen op 3x3.

Winnaars King Wullur (l) en Klaas Wijnsma (r) krijgen de prijs overhandigd van toernooileider Otto Versteeg (m)

Winter-competitie 2020/21

Gedurende de wintermaanden 2020/21 streden een aantal GCS-leden om de felbegeerde Go Club Salland Lockdown Bokaal. In de vorm van een halve competitie met voorgift speelde iedereen éénmaal tegen elkaar, en uiteindelijk kwam de speler met de meest gewonnen partijen als winnaar uit de bus.
In verband met de COVID-19 uitbraak werden de partijen van onze winter-competitie online gespeeld. Winnaar werd Joost van Ulsen.

Uitslag
01 - Joost van Ulsen
02 - Dieter Schoonackers
03 - Gerard Bouwman
--- - Gerard Slooven
05 - Caroline Reyneveld
--- - Wim Moll
07 - Jim Smit
08 - Hans Huisman
09 - King Wullur
10 - Karin Stronkhorst
--- - Klaas van Smeden
12 - Bart Gerritsen

Winnaar Joost van Ulsen toont de Go Club Salland Lockdown Boakaal

Kleine Borden Avond 2019

Op donderdag 12 december 2019 was het weer tijd voor ons jaarlijkse interne toernooitje op 9x9 borden. We hadden dit jaar acht deelnemers die allemaal streden om een unieke hoofdprijs: de officiële GCS-mok!
Dieter Schoonackers won uiteindelijk deze felbegeerde prijs.

Uitslag
01 - Dieter Schoonackers (6 uit 8)
02 - Jim Smit (5 uit 8)
03 - Gerard Bouwman (4½ uit 8)
04 - Klaas Wijnsma (4 uit 8)
05 - William Rensen (3½ uit 8)
06 - Gerard Slooven (3 uit 8)
07 - Karin Stronkhorst (1 uit 8)
       Bart Gerritsen (1 uit 8)

Foto's
Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn.

Winnaar Dieter Schoonackers met unieke GCS-mok

Salland tegen de Overkant 2019

Op donderdag 31 november 2019 kwamen onze Go-vrienden uit Apeldoorn (Go Vereniging Nobe No Shinju) naar Deventer om aldaar de krachten te meten aan het Go-bord.
Dit keer werd er, net als vorig jaar toen de strijd in Apeldoorn plaatsvond, op maar liefst zeven borden gespeeld. Go Club Salland won in 2018 nog met 4-3, maar moest dit jaar de eer aan Go Club Apeldoorn afstaan. Zij wonnen ditmaal met 4-3; een mooie wisseling van de wacht! Er werd in de nabespreking nog gedacht over een wisseltrofee - de kans is groot dat we die vanaf volgend jaar zullen hebben!

Partij-resultaten
zwart - wit
Joost van Ulsen - Jan van Loenen (0-1)
Wim Moll - Rob van den Born (0-1)
Kees Pulles - Gerard Bouwman (0-1)
Dieter Schoonackers - Steven Lantinga (0-1)
Marten Ubbink - Gerard SLooven (1-0)
Tinie Beernink - Klaas Wijnsma (0-1)
Alie Nijhof - Jim Smit (0-1)

Totaal:
Go Club Apeldoorn wint met 4-3.

Wederom een volle zaal - zeven partijen maar liefst dit jaar!

Voorjaarscompetitie 2019

In maart, april en mei 2019 speelden we een voorjaarscompetitie.

Deelnemers en resultaten
nr naamsterktescore
01Joost van Ulsen1 dan6 punten
01Hans Huisman9 kyu6 punten
02Dieter Schoonackers7 kyu5 punten
03Gerard Bouwman1 kyu5 punten
03Otto Versteeg8 kyu5 punten
03Jim Smit10 kyu5 punten
04Klaas Wijnsma11 kyu4 punten
05Gerard SLooven9 kyu4 punten
06Wim Moll2 kyu4 punten
07Koen Wansink25 kyu1 punt

Hans Huisman (l) en Joost van Ulsen (r) werden gedeelde winnaar en wonnen beide een mooie beker, vormgegeven door Kim Ouweleen

Studie-sessies

Met enige reglmaat behandelt een sterke speler aan het begin van de speelavond een door de leden aangebracht onderwerp.

REEDS GEGEVEN STUDIE-SESSIES

bespreking prof-partij
Joost van Ulsen zal een mooie partij tussen twee profs bespreken. De partij wordt gedemonstreerd op ons gloednieuwe demo-bord, en gezamelijk bekijken we hoe de partij verloopt.

tellen
Gerard Bouwman zal alles en nog veel meer vertellen over het fenomeen "tellen". Uiteraard komt het bepalen van de uiteindelijke score aan bod, maar ook het schatten van de stand gedurende de partij, en het vergelijken van de groottes van mogelijke gebieden tijdens het spelen.

mooie of goede vorm
Je hoort de term heel vaak in go-kringen: "mooie vorm". Maar wat is dat precies? En waarom is het belangrijk? Draagt het spelen van mooie vorm bij aan een beter spel, en is mooie vorm daarmee ook automatisch goede vorm?

hoek-invasies
Net als je denkt dat die hoek van jou is, gooit je tegenstander een steen in jouw gebied. Wat te doen? En wanneer kun je zelf zo’n aanval inzetten?

3-punts-invasies
Het komt vaak voor dat je tegenstander twee stenen heeft op derde of vierde lijn, met daar tussen drie lijnen afstand. Daar past zomaar een invasie-steentje tussen! Maar wanneer doe je dat? Speel je dan op de derde of vierde lijn? En hoe verdedig je tegen zo’n aanval?

Stenen Thuis Toernooi 2018

In januari 2018 had op de jaarvergadering al de suggestie geklonken om eens serieuze partijen te spelen in een soort toernooivorm, buiten de speelavonden om, en niet meer dan twee rondes per dag. Op ons eigen Steenen Kruis Toernooi worden vijf ronden op een dag gespeeld, en dat is toch echt wel pittig.

Marc Bodde en Gerard Lukas Bouwman hebben vervolgens een opzet gemaakt. In de maanden mei, juni en juli is op enkele zaterdagen met een groep van zes deelnemers een competitie gespeeld. Iedereen heeft tegen iedereen gespeeld; dus elk vijf partijen, in totaal vijftien partijen.
Omdat de partijen bij Marc of Gerard Lukas thuis werden gespeeld, was de naam voor het toernooi mooi gevonden (Marc!). Partijen werden gespeeld met 35 minuten bedenktijd plus byo-yomi van 15 zetten per 5 minuten. Sterkteverschil werd gecompenseerd met volledige voorgift en komi 0,5 punt; bij gelijke sterkte een komi van 6,5 punt.

Deelnemers en resultaten
nr naamsterktescore
01Gerard Slooven9 kyu4 punten
02Gerard Lukas Bouwman2 kyu3 punten
03Klaas Wijnsma9 kyu3 punten
04Joost van Ulsen2 kyu2 punten
05Marc Bodde7 kyu2 punten
06Jim Smit9 kyu1 punt

De toernooibeker ging dus naar Gerard Slooven.
Aangezien alle deelnemers zeer tevreden waren over opzet en uitvoering is het plan om dit in 2019 nogmaals te doen.
Wellicht met (nog) meer deelnemers!

Gezellig in de huiskamer spelen, da's best een bijzondere vorm voor een toernooi...

De winnaar ging naar huis met een unieke en persoonlijke mok!

Kleine Borden Avond 2018

Op donderdag 13 december 2018 hielden we weer een intern 9x9 toernooitje.

Deelnemers (lijst bijgewerkt 30-09-2018)
inschrijven kan bij Gerard Bouwman

Kleine Borden Avond 2016

Op donderdag 22 december 2016 hielden we wvoor de tweede keer een intern 9x9 toernooitje.

Deelnemers
01 - René van den Berg
02 - Gerard Bouwman
03 - Hetty Geertman
04 - Hans Huisman
05 - Wim Moll
06 - William Rensen
07 - Gerard Slooven
08 - Jim Smit
09 - Joost van Ulsen
10 - Klaas Wijnsma

Kleine Borden Avond 2015

Op donderdag 17 december 2015 hielden we voor het eerst een intern 9x9 toernooitje.
Negen spelers streden om de felbegeerde hoofdprijs: het officiële GCS T-shirt.
Jim Smit kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus door alle vijf zijn partijen te winnen.
Hiermee is een nieuwe traditie geboren: de jaarlijkse Kleine Borden Avond is een feit!

Uitslag
01 - Jim Smit (5 uit 5)
02 - Gerard Bouwman (4 uit 5)
03 - Karin Kwa (4 uit 6)
04 - Gerard Slooven (3 uit 5)
05 - Joost van Ulsen (2 uit 5)
06 - Klaas Wijnsma (2 uit 5)
07 - Wim Moll (2 uit 6)
08 - Albert Reinink (1 uit 5)
09 - William Rensen (1 uit 6)

Winnaar Jim Smit (l) tegen Wim Moll (r)

Zomersimultaan 2019

Go Club Salland organiseerde op donderdag 27 juni 2019 voor de vierde keer een simultaan, waarbij topspeler Rudi Verhagen (4 dan) het tegelijk opneemt tegen een aantal leden van GCS.

Rudi Verhagen draait zijn hand niet om voor een zoveelste simultaan

Zomersimultaan 2017

Go Club Salland organiseerde op donderdag 29 juni voor de tweede keer een simultaan, waarbij topspeler Rudi Verhagen (4 dan) het tegelijk opnam tegen een aantal leden van GCS.

Zomersimultaan 2016

Om het huidige Go-seizoen af te sluiten, organiseerde Go Club Salland op donderdag 21 juli een simultaan, waarbij topspeler Rudi Verhagen (4 dan) het tegelijk opnam tegen twaalf leden van GCS.
Vooraf werd er heerlijk gegeten in onze vaste zaterdagmiddagstek "Restaurant Food and Joy". Zij waren zo vriendelijk om het eten van Rudi te sponsoren!
Daarna ging de stoet naar De Fermerie, waar er twaalf borden klaarstonden om achter plaats te nemen. Om 20:00 werd de eerste steen gezet, en maar liefst drie-en-een-half uur later werd de laatste partij beslecht.
Uitslag: Rudi won 11 van de 12 partijen - een prestatie van formaat die de Go-reus ook niet in de koude kleren ging zitten. Gelukkig stond er ook na afloop een verfrissende versnapering voor hem klaar en werd er gezellig nagepraat.

Wat losse feitjes:
1) Gerard Bouwman en Wim Moll durfden het als enige aan om gelijkop tegen Rudi te spelen.
2) Het lukte Gerard Slooven als enige om met winst uit de strijd te komen, zij het met een handicap van 9 stenen.
3) De eerste partij die eindigde, was tegen William Rensen.
4) Hans Huisman hield het het langst vol - Rudi ging er op het laatst zelfs bij zitten!
5) De meest zenuwslopende partij was wellicht die van René van den Berg, die met een héél klein verschil verloor.
6) De meest bizarre uitslag was de partij van Joost van Ulsen, waarbij één helft van het bord alleen dode zwarte groepen bevatte, en de andere helft alleen dode witte groepen.
7) De meeste zetten werden gespeeld door Rudi, die 12 keer zoveel steentjes heeft aangeraakt dan elk van zijn tegenstanders.

GCS kijkt terug op een geweldig avond, dankt alle deelnemers, Restarant FJ, De Fermerie en vooral Rudi die dit alles mogelijk hebben gemaakt! Volgend jaar weer!

Twaalf leden van GCS waren aanwezig op deze zeer geslaagde avond

Salland tegen De Overkant 2017

Op donderdag 23 november 2017 kwamen onze vrienden van Apeldoorn weer naar Deventer voor het jaarlijkse uitwisseltoernooi. Er stond heel wat op het spel, want Go Club Salland verloor de laatste twee krachtmetingen. Maar wat er ook gebeurt, het werd vast weer een mooie, vriendschappelijke avond opleveren!

Salland tegen De Overkant 2015

Op donderdag 27 november 2015 werden wij in ons nieuwe clublokaal verblijd met bezoek uit Apeldoorn. Alles natuurlijk in het kader van het jaarlijkse treffen tussen onze twee verenigingen.
Ditmaal reisden maar liefst zes Apeldoornse spelers naar Deventer af, en samen met zes Deventer tegenstanders én onze vier nieuwe leden zorgde dat voor een groep van maar liefst 16 spelers, allemaal druk in de weer met het mooiste spel ter wereld. En er werd ook nog Go gespeeld.
Had Apeldoorn vorig jaar al gewonnen, ook dit jaar bewees de club van de Apeldoornse Kei óók in Go een kei te zijn om rekening mee te houden.

Laten we eens kijken hoe de partijen verliepen...

Bord 1: Joost van Ulsen - Jan van Loenen (0-1)
De opening gaat vloeiend over in een jacht van Joost op een lange sliert met valse ogen. Maar uiteindelijk blijken de rollen om te draaien: Jan vangt een groepje, en daarmee blijft van het gebied van Joost bar weinig over. Joost geeft vervolgens op.

Bord 2: Gerard Bouwman - Rob van den Born (0-1)
Met stip de meest luidruchtige partij van de avond. Het spel gaat gelijk op, mede dankzij (of ondanks) het verbale geweld aan dit bord. Totdat in het middenspel een sliert van 11 stenen wordt afgeknipt. Gerard doet verwoede pogingen zijn sliert te redden, vergroot daarbij het probleem tot 13 stenen en jaagt ineens op een groep van Rob. Dit kost hoofdbrekens bij beide spelers (die opeens beduidend stiller zijn geworden), maar Rob toon zich de sterkste: hij redt zijn eigen groep en vangt er twee van Gerard, die vervolgens geen andere uitweg ziet dan opgeven.

Bord 3: Marc Bodde - Kees Pulles (0-1)
Deze partij liet zich lezen als een haiku:
Rustige partij
Goede start maar slecht eindspel
Verlies met vijftien


Bord 4: Gerard Slooven - Marten Ubbink (0-1)
Gerard komt met lichte achterstand uit de opening, houdt zich taai in het middenspel en haalt heel veel punten terug in het eindspel, waardoor er een lichte voorsprong ontstaat. Maar dan, letterlijk met het opvullen van het allerlaatste neutrale punt op het bord, komt een venijnig knippunt bloeddorstig tot leven. Gerard zag dat niet, maar Martin had al een half uur als een sluwe vos naar dit punt liggen loeren en sloeg genadeloos toe. Zes stenen gingen verloren waardoor de voorsprong van Gerard opeens een achterstand van zes punten werd, en hij Martin kon feliciteren met een welverdiende ovewinning. Wat hij dan ook netjes deed.

Bord 5: René van den Berg - Tinie Beernink (jigo)
Een uiterst spannende partij waarbij beide spelers in alle stilte elkaar weinig vrijheden gunden. Uiteindelijk bleek echter de tijd de sterkste factor. Na een uitputtingsslag van ruim 2,5 uur spelen komen de speler een remise overeen. Omstanders waren lichtelijk verontrust dat deze traditie, die al jaren bon ton is in de schaakwereld, nu ook achter het Go-bord zijn kop opsteekt. Maar in dit geval maken we graag een uitzondering: beide spelers hadden na de uitputtingsslag hun rust welverdiend en kunnen terugkijken op een evenwichtige partij. En daar hoort jigo bij.

Bord 6: Jim Smit - Ali Nijhof (1-0)
Ali maakt het Jim meerdere keren moeilijk, met name door kundig hoeken af te pakken met een 3-3 invasie, maar gaandeweg verdwijnen er steeds meer van haar steentjes van het bord in het bakje naast Jim. Dit leidt er uiteindelijk toe dat zij moet opgeven. Hiermee redt Jim wél de eer van de Sallandse spelers, dus een plaats op een hoger bord is gegerandeerd voor een volgende editie.

Dit alles bracht de totaaluitslag op 4,5-1,5 in het voordeel van onze Apeldoornse vrienden. Volgend jaar weer; hopelijk met beter resultaat voor Salland maar in ieder geval met evenveel sportiviteit en speelplezier!

Een volle zaal tijdens de jaarlijkse uitwisseling met Apeldoorn

Salland tegen De Overkant 2014

Op woensdag 3 september 2014 was het weer zo ver! Het jaarlijkse treffen tussen Go Club Salland en de Apeldoornse Go Vereniging Nobe No Shinju.
Omdat de strijd vorig jaar in Olst plaatsvond, speelde de Jaarlijkse Ontmoeting Der Giganten zich dit jaar af in Apeldoorn.

Het eerste wat ons bij aankomst opviel was de enorme hoeveelheid enthousiaste spelers die zich in het Denksportcentrum Apeldoorn hadden verzameld. Zouden er wel genoeg borden en stenen zijn? Maar dat bleek een ongegronde zorg, daar het hier 'slechts' om Bridge-spelers ging.
Het geeft toch lichtelijk te denken dat een kaartspelletje in staat is meer dan 100 (!) spelers te laten aanschuiven, terwijl het op alle vlakken mooiere Go-spel het weer moest doen met een kleine harde kern van enthousiatelingen.

Enniewee: Jan van Loenen had zoals altijd de zaken goed voorbereid en stelde 5 evenwichtige partijen samen. Hier en daar met voorgift om het evenwicht ook echt in evenwicht te brengen.
Drie... Twee... Eén... Go! En de strijd barstte los. De stemming was in beide kampen positief en strijdlustig, dus daar kon het niet aan liggen.
Zo'n slordige twee uur later was dat anders: Wim Moll was over een ladder gestruikeld en verloor daardoor, en ook Joost en Sjef konden de eer niet hoog houden. Dat lukte Gerard en Gerard echter wel, waardoor de totaalstand op 3-2 voor Apeldoorn uitkwam.

Proficiat, jongens, een welverdiende revange op jullie nederlaag vorig jaar!
Met wederzijdse toezeggingen dat we dit vooral vaker moeten doen, dropen we met de staart tussen de benen maar toch met opgeheven hoofd weer af, terug naar de koekstad.

Het was, evenals de vorige jaren, weer een uiterst sportieve en positieve avond.
De Ontmoeting Der Giganten bleek ook ditmaal weer een Samenkomst Van Go-Vrienden.

Partij-resultaten:
Rob van den Born - Wim Moll (1-0)
Jan van Loenen - Joost van Ulsen (1-0)
Kees Pulles - Gerard Bouwman (0-1)
René van Moppes - Gerard Slooven (0-1)
Jan Ticheler - Sjef van der List (1-0)

Totaal:
Go Vereniging Nobe No Shinju wint met 3 - 2.

Salland tegen de Overkant 2013

Op donderdag 28 november 2013 kwamen onze Go-vrienden uit Apeldoorn (Go Vereniging Nobe No Shinju) naar Olst om aldaar de krachten te meten aan het Go-bord.
Daar waar er bij het ontmoeten van twee voetbalclubs al snel behoefte is aan begeleiding van politie en mobiele eenheid, met alle kosten en nazorg vandien, bleef deze Titanenstrijd - zoals gebruikelijk in de Go-wereld - verstoken van enige wanklank en stond goede sfeer en waardering voor elkaars spel voorop.
Maar ondanks deze nobele insteek waren er natuurlijk nog steeds harde punten te verdelen! Beide verenigingen zetten een ploeg van vijf spelers in, zodat er gestreden werd om maar liefst vijf punten, te verdelen tussen de twee kampen. Spelers van min of meer gelijke sterkte werden aan elkaar gekoppeld en zo ging de vriendschappelijke, maar daarom niet minder enthousiaste strijd van start.
Na enige uren van opbouwen, afbreken, denken, puzzelen, opgeven of toch maar doorgaan, twijfelen, triomferen en het negeren van tijdnood, kwam Go Club Salland dan toch als winnaar uit de bus!!! Dit weerhield de spelers uit Apeldoorn er gelukkig niet van om toe te zeggen dat ze dit sportieve samenzijn in 2014 graag herhalen in hun eigen clubruimte.

Partij-resultaten:
Gerard Bouwman - Jan Tichler (1-0)
Sjef van der List - René van Moppes (1-0)
Wim Moll - Jan van Loenen (0-1)
Joost van Ulsen - Rob van den Born (0,5-0,5)
Gerard Slooven - Tinie Beernink (1-0)

Totaal:
Go Club Salland wint met 3,5 - 1,5.